Φτιάξτο μόνη σου! Μεταμόρφωσε ενα παλιό μπλουζάκι χωρίς ράψιμο! / DIY no-sew t-shirt transformation!

1:14 π.μ.

Ένα πράγμα που δεν μπορώ να κάνω είναι το ράψιμο! Ζηλεύω πολύ όσους μπορούν και χειρίζονται ραπτομηχανή! Αν είστε κι εσείς σαν κι εμένα, αυτό το project θα σας ενθουσιάσει!

One thing i don't do is sewing! I am very jealous of people who can use sewing machines! If you are like me this next project is going to make you happy!

Μεταμόρφωσα ενα απλό, μονόχρωμο μπλουζάκι προσθέτοντας μια λεοπαρ καρδιά!
Το μυστικό? μια ειδική ταινία που λέγεται "αράχνη θερμοκολητική" ή ταινία στριφώματος. Εγώ την βρήκα με την ονομασία "ταινία σιδερώματος" και κόστιζε μόλις 1,50ε τα 20μ!

I transformed a plain old t-shirt adding this animal print heart and with no sewing!
My secret? A special tape called "hemming web tape". I bought it for just 1.50 euros for the whole pack of 20m!



Εκτός από το μπλουζακι θα χρειαστείτε :
-θερμοκολλητική ταινία στριφώματος
-κομμάτι υφάσματος με έντονα σχέδια
-ψαλίδι
-στενσιλ σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε να τυπώσετε ένα ή να το σχεδιάσετε
-ζεστο σίδερο
-μια επιφάνεια για να δουλέψετε (τη σιδερωστρα πχ)

You are also going to need :
-the hemming tape
-a scrap of fabric with bold prints
-pair of scissors
-heart shape stencil you can print or draw
-hot iron
-flat surface to work (ironing board preferably)

Πρώτα από όλα πρέπει να σιδερώσετε καλά και το μπλουζάκι και το κομμάτι του υφάσματος. Έπειτα στερεώστε το στένσιλ στην μπλουζα και σχεδιάστε με κιμωλία το σχέδιο της καρδιάς πάνω στο μπλουζακι (κατά προτίμηση από την ανάποδη πλευρά της μπλούζας)

You need to iron the shirt and the scrap of fabric at first. You can see the rest of the instructions in English on the following pictures.


Κόψτε το σχήμα πάνω στην μπλούζα με πολύ προσοχη. Ζεστάνετε το σίδερο και ανοίξτε την ταινία για να δείτε τις οδηγίες. Οι οδηγίες που θα σας δείξω έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε η δική μου συσκευασία. Είναι πιθανόν αν έχετε αγοράσει διαφορετική μάρκα να είναι ελαφρως διαφορετικές  αλλά φαντάζομαι πως είναι πάνω-κάτω το ίδιο!




Γυρίστε το μπλουζάκι ανάποδα.
Καλύψτε με κομμάτια ταινίας όλες τις γραμμές της καρδιάς στο μπλουζάκι. Περάστε το σε σταθερη επιφάνεια (πχ στη σιδερώστρα) ώστε να μην ακουμπάει η πίσω με την μπροστά πλευρά του. 




Τοποθετήστε το κομμάτι του υφάσματος πάνω στην ταινία ώστε να την καλύψει αλλά να μην προεξέχει και πολύ ύφασμα γυρω-γυρω γιατί θα σας ενοχλεί όταν τη φορέσετε. 


Τοποθετήστε ενα πολύ βρεγμένο πανί πάνω από το ύφασμα και σιδερώστε στα σημεία που είναι η ταινία. Στην ουσία η ταινία λιώνει με την θερμότητα του σίδερου και λειτουργεί σαν κόλλα! Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και δοκιμάστε αν έχει κολλήσει καλά. Αν όχι επαναλάβετε (εγώ το έκανα και δεύτερη φορα να βεβαιωθώ!). Μόλις κρυώσει η καινούρια σας μπλούζα είναι έτοιμη! Την έπλυνα κιόλας στο χέρι στις επόμενες ώρες και άντεξε μια χαρά! Για το πλυντήριο δεν ξέρω αν θα αντέξει! 


Όπως φαίνεται κυκλοφορούν στο εμπόριο αρκετές τέτοιες ταινίες και σε διάφορες ποιότητες, εγώ την αγόρασα από πολυκατάστημα και ήταν η μόνη! Αν πάτε σε κατάστημα με είδη ραπτικής πιθανόν να βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία!

There are many types of this tape out there so you can buy the quality you need.


Για πείτε,εσείς την έχετε δοκιμάσει? Σε τι τη δοκιμάσατε και ποιές είναι οι εντυπώσεις σας? Σας άρεσε η ιδέα μου? Περιμένω τα σχόλια σας!
Τα λέμε σύντομα με καινούριες ιδέες!

So what do you think of my idea? Have you ever used this tape? What do you think of it?
I would love to hear from you in comments!
See you soon with more ideas!






You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Πολύ ομορφη μεταμόρφωση. Ηταν πολύ μουντό πριν. Και ευκολο σαν εφαρμογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω! ναι ήταν όντως μουντό πριν και γιαυτό έμενε κρυμμένο στη ντουλάπα!

      Διαγραφή
  2. Έγινε πολύ όμορφη η μπλούχα.
    Μπράβο σου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρυσοχερα Ντινα!!! με αφορμη το link party

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ δεν το έχω καθόλου με το ράψιμο! Μια χαρά έγινε πάντως η μπλούζα σου Ντίνα. Όσο για την συγκεκριμένη ταινία, την έχω δοκιμάσει αλλά με ανάμεικτα αποτελέσματα. Σε ελαφριά υφάσματα είναι οκ, σε ελαφρώς πιο βαρειά, με την πρώτη πλύση μου ξεκόλλησε και ήθελε και πάλι πέρασμα με το σίδερο. Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πιστευω κι εγω πως σε βαρια υφασματα δεν θα αντεχει! Ομολογω πως δεν την επλυνα στο πλυντηριο στο χερι αντεξε αλλά και πάλι δεν την φόρεσα και πολλές φορες!

      Διαγραφή
  5. Υπεροχη ιδεα! Εχω ενα μονοχρωμο φορεμα της μικρης και θελω καπως να το μεταμορφωσω σε κατι πιο παιδικο και παιχνιδιαρικο και η τεχνικη σου με ενφδιαφερει πολυ. Meandmamablog.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή την ταινία μπορείς να κάνεις θαύματα αν δεν το χεις με το ράψιμο όπως εγω! Σ' ευχαριστω που πέρασες!

      Διαγραφή

featured on

Totally Tutorials Blog

featured on

Refashion Nation

featured on

featured on